Lichaam als schoolbus

Transformanten zien inhoud aan een relatie met God geven, als doel waarvoor ieder mens op aarde is als student aan de Universiteit van het Leven. Aldaar kun je het ultieme genot beleven door te leren, hoe je je in iedere omstandigheid het beste kunt positioneren. Om dat te kunnen doen heeft God aan ieder mens onder meer een ziel, een lichaam, talenten en een pad gegeven. Optimale benutting daarvan maakt dat je je leven als één groot feest zult beleven.

Je lichaam kun je zien als een schoolbus die jou door de Universiteit van het Leven transporteert, opdat je in elke fase het jouwe leert. Om te voorkomen dat er gebreken aan die schoolbus ontstaan, is het wijs om er altijd goed voor te zorgen zodat je op je pad kunt blijven voortgaan. Transformanten doen dat door in ieder geval geen drugs te gebruiken, niet overmatig alcohol te consumeren en niet te roken, want daardoor wordt je lichaam in rap tempo afgebroken. Je gaat ook geen verkeerde brandstof tanken in een auto, en voor je schoolbus geldt dat evenzo.

Lichaamsverzorging en persoonlijke behoeften zijn individu specifiek. Zo geldt voor eten, slapen of sporten: wat voor de éen gezond is, maakt de ander ziek. Als uitgangspunt is het raadzaam, te kiezen voor wat het meest bijdraagt aan het optimaal functioneren van je lichaam.

Behalve verzorging in fysieke zin heeft ook je gedachteordening grote invloed op het functioneren van je lichaam. Als je altijd uitgaat van het negatieve, voel je je niet goed en daardoor gaat alles moeizaam. Dat vervelende gevoel is voor jou een signaal; je merkt fysiek en mentaal: mijn leven verloopt zo niet optimaal. Als je schoolbus met één of meer wielen in de berm rijdt heb je het zwaar te verduren, maar het mooie is: je kunt je gedachten zelf altijd de goede kant op sturen!

Als je je gedachten richt op het positieve en op hoe je omstandigheden benut tot kracht, ben jij altijd in control en kun je alles aan. Je voelt je in je element en bent door niets of niemand uit het veld te slaan. Dan zul je het genot ervaren van meer kunnen dan je zelf beseft, en dat is een gevoel dat je mooiste droom in alle toonaarden overtreft.

Het goed verzorgen van je lichaam en een positieve focus zijn dus van groot belang, want je hebt er het meeste profijt van als je schoolbus optimaal functioneert je leven lang!

Relaties

Relaties

Voor Transformanten is een partnerrelatie een hechte...