Godsbeleving ervaren?

Als je wilt meelezen met deze video, bekijk dan het transcript hieronder:

Misschien heb je weleens gedacht: ´Als God er zou zijn dan zou ik Hem ook moeten voelen. En als ik Hem niet voel, dan is God er ook niet, toch?´Misschien ben je zelf weleens in een kerk, of een moskee of een ander religieus gebouw geweest.
En misschien heb je weleens geprobeerd te bidden, zodat je op dat moment God zou voelen of dat je een signaal zou krijgen dat God er is. En dat je vervolgens geconstateerd hebt: ´Nou ik merk helemaal niks. En als ik niks merk, als ik niks voel, dan is God er ook niet, toch?´ Maar de vraag is of die conclusie klopt. Als je niks voelt, betekent het dan dat God er niet is. Stel, je loopt buiten en het is winter. En je hebt het koud, en het wordt ook steeds kouder. En je krijgt van die verkleumde vingers.

En je loopt op dat moment langs een huis waar de deur open staat. En door die deur zie je een ruimte met een open haard. En bij die deur hangt een bordje: ´Wees welkom voor een ieder die het koud heeft en die zich wil warmen aan het vuur!´. Wat doe je dan? Ga je naar binnen, ga je naar het vuur toe? Blijf je weifelend op de drempel staan? En misschien loop je wel weg. En als ik dat nu zo zeg, denk je misschien: `Joh, waarom zou je weglopen? Ieder weldenkend mens denkt dan joh, ik loop naar dat vuur toe om mijn handen te warmen´. Maar de vraag is of mensen dat ook doen richting God. Want er zijn vele mensen die hebben het koud, die zijn verkleumd. En die willen die warmte voelen, maar op het moment dat ze in die ruimte komen met die open haard, dan blijven ze op afstand staan. En zeggen ze: ´Ik heb het koud. Ik voel de warmte niet´. Maar de vraag is dan of die open haard er niet is, of dat de open haard er wel is, maar dat je ervoor kiest om op afstand te blijven. Zoals er ook opgetekend staat in Liberatie 146, regel 15 tot 18:

“Door eigen toedoen de warmte niet voelen betekent niet dat de haard er niet ís. Daar slaan velen bij Godsbeleving de plank mis”

Oftewel, op het moment dat je op afstand blijft, voel je de warmte ook niet. Maar dat is dan het gevolg van de keus die je maakt. Op het moment dat je wel de warmte wilt voelen dan is het een kwestie van dichterbij komen bij die haard. Hoe doe je dat? Door te luisteren naar wat God zegt. En dat toe te passen in je leven. En dan zul je God ook voelen, ervaren en beleven.

Andere video’s

Waarom versus hoe

Waarom versus hoe

Als je wilt meelezen met deze video, bekijk dan het transcript hieronder: Misschien heb je weleens in je leven gedacht: ‘Waarom overkomt mij dat nou? Waarom kom ik nou in een situatie terecht, en niet iemand anders?’ Bijvoorbeeld een collega, een klasgenoot, een...

Moet ik perfect zijn?

Moet ik perfect zijn?

Als je wilt meelezen met deze video, bekijk dan het transcript hieronder: Heb je weleens het idee gehad dat je aan een bepaald plaatje moet voldoen? Het kan zijn op school, op je werk, bij vrienden. En het kan gaan om een soort ideaalplaatje wat je dan hebt in je...

Bestaan slechte omstandigheden?

Bestaan slechte omstandigheden?

Als je wilt meelezen met deze video, bekijk dan het transcript hieronder: Misschien heb je wel eens gedacht: ‘Het is écht onmogelijk, de situatie waar ik nu in zit. En ik weet niet hoe ik het kan oplossen. Ik zie geen enkele uitweg meer’. En dat je denkt: ‘Hoe kan God...